Manual în curs de încărcare. Va rugăm așteptați.
×
Cuprins:
Unitatea I – Alimente și produse alimentare
Competențe specifice: 1.2, 1.3, 2.2, 3.2.
1. Alimentația omului și satisfacerea nevoii de hrană
Nevoia de hrană
Alimente de origine minerală
Alimente de origine vegetală
• Fișă de documentare
• Exersează!
• Fişă pentru activitatea personală
Alimente de origine animală
• Exersează!
• Autoevaluare
2. Calitatea produselor alimentare
Proprietăți organoleptice
Valoarea nutritivă, energetică și estetică
• Exersează!
Elemente de desen geometric aplicate la realizarea ambalajelor produselor alimentare
• Exersează!
• Recapitulare
• Test de evaluare
Unitatea II – Tehnologii de cultivare a plantelor și de creștere a animalelor
Competențe specifice: 1.1, 1.2, 1.3, 2.1, 2.2, 3.1, 3.2.
1. Cultivarea plantelor
Factori de mediu care influențează cultivarea plantelor
Procese tehnologice simple de cultivare a plantelor
Elemente de desen geometric aplicate la elemente de peisagistică și aranjamente florale
Norme specifice de securitate și sănătate în muncă la cultivarea plantelor
Activități și ocupații specifice din domeniul cultivării plantelor
• Exersează!
• Fişă pentru activitatea personală
2. Creșterea animalelor domestice
Factori de mediu care influențează creșterea animalelor
Elemente de tehnologia creșterii animalelor domestice (hrănirea și îngrijirea lor)
Norme de igienă în creșterea animalelor domestice
Activități și ocupații din domeniul creșterii animalelor
• Exersează!
• Autoevaluare
3. Producția agricolă
Producția și etichetarea produselor ecologice și rolul acestora în asigurarea sănătății
Factori de mediu care influențează depozitarea și transportul produselor alimentare
Valorificarea producției vegetale și animaliere
Promovarea producției vegetale și animaliere
• Fișă de documentare
• Exersează!
4. Creșterea animalelor de companie
Elemente de tehnologia creşterii animalelor de companie (hrănirea şi îngrijirea lor)
Norme de igienă în creşterea animalelor de companie
• Exersează!
• Recapitulare
• Test de evaluare
Unitatea III – Prepararea și servirea alimentelor
Competențe specifice: 1.1, 1.2, 1.3, 2.1, 2.2, 3.1, 3.2.
1. Tehnologii de preparare a hranei
Bucătăria şi dotarea acesteia
Factori de confort în bucătărie
Prepararea hranei
• Exersează!
Conservarea alimentelor
Norme de igienă la prepararea hranei
Norme specifice de securitate şi sănătate în muncă
Factori de mediu care influenţează prelucrarea produselor alimentare
Tehnologii tradiţionale şi moderne de preparare a alimentelor
• Fișă de documentare
• Exersează!
• Autoevaluare
2. Alimentația echilibrată
Alcătuirea meniurilor. Criterii de întocmire a meniurilor
Obiceiuri alimentare ale elevilor
• Exersează!
• Fişă pentru activitatea personală
3. Produse alimentare și servicii din alimentație
Calitatea produselor şi a serviciilor din alimentație
Protecția consumatorului
Valorificarea şi promovarea produselor alimentare
Elemente de desen geometric aplicate la aranjarea şi decorarea mesei
Servirea mesei
Activități şi ocupații din domeniul preparării şi servirii alimentelor
Fișă de documentare
• Exersează!
• Recapitulare
• Test de evaluare
Meniu
1
2
Cuprins
Ajutor
Micșorare
Mărire
1
2
×